Ni en Educació ni en Sanitat!

Ni en Educació ni en Sanitat!

dimarts, 27 de març de 2012

Per què fem vaga el 29-M?


PER QUÈ FEM VAGA EL 29-M?


Benvolgudes famílies:

El 29 de març els treballadors i les treballadores estem convocats pels sindicats a una Vaga General. Moltes entitats socials li donen suport. També els estudiants estan convocats per les seues organitzacions.

L’Assemblea de professorat* de ______________ ha estudiat la convocatòria i, en conseqüència, professors i professores del centre, així com altre personal de serveis farem vaga el dia 29 atenent la convocatòria dels sindicats. Es tracta d'una mesura amb la qual manifestem que estem en contra de la reforma laboral decretada pel govern central i de les retallades que el govern valencià ha realitzat en els serveis públics i en el salari dels empleats públics.

Farem vaga perquè estem convençuts de que amb els canvis radicals que la reforma laboral produirà en la contractació, la regulació de la jornada, les retribucions i l'acomiadament de les persones assalariades es produiran seriosos perjudicis en la qualitat de vida de la majoria i un empobriment general de la societat que, inevitablement, tindrà efectes molt negatius sobre els serveis públics. Aquesta reforma ens afecta a totes i a tots.

Farem vaga perquè la reforma laboral farà més fàcil i més barat acomiadar a qui ara té treball, tal i com ha reconegut el propi president del govern, que preveu que l'atur augmentarà el primer any de la reforma en 600.000 persones. A la llarga, quan es cree ocupació (si l'economia mundial i, especialment, l'europea milloren), el que haurà ocorregut és que haurà desaparegut la protecció laboral actual i la majoria haurà de treballar amb una major precarietat i inseguretat, amb la jornada desregulada i el seu salaris minvats i a mercè del que disposen els empresaris, entre d'altres coses perquè la capacitat de negociació dels sindicats amb les patronals haurà queda molt debilitada. En definitiva, la majoria dels treballadors i treballadores tindran pitjor condicions laborals, especialment els més joves, quan la riquesa del país serà major que en el passat.

Farem vaga perquè, des de fa mesos, el govern valencià no atén la seua obligació de proveir els recursos necessaris per a que l'ensenyament funcione adequadament: no sols es retarda en lliurar els diners per al manteniment dels centres, no paga les beques de menjador, retira les subvencions per a avançar en la gratuïtat de l'ensenyament, no substitueix el professorat que està de baixa i retalla el salari del professorat, mentre deixa sense treballar professorat interí. Al mateix temps, continua el balafiament de diners públics i no s'actua de manera exemplar contra les pràctiques de corrupció, com posen de relleu els nombrosos casos que hi ha en els tribunals de justícia.

Farem vaga perquè ens preocupa el negre futur que espera al nostre alumnat i als nostres filles i fills, que veuran com el seu esforç de formació serà trepitjat en accedir a la vida laboral.

Entenem que amb la vaga del dia 29, les famílies i el professorat podem renovar la unitat d'acció contra les retallades que ha caracteritzat fins ara la comunitat educativa d'aquest institut, en un exercici de solidaritat mútua que ens farà més forts com a societat civil.ASSEMBLEA DE PROFESSORAT – IES / CEIP ______________ VALÈNCIA


* assemblea de professorat / professorat del centre / comunitat educativa /  ...

Àudios de Catalunya Ràdio

Canal de Vilaweb

3cat24.cat - Portada

amics de joan valls

Àngel Canet Català

Anotacions rizomàtiques

Articles de l'Avui

AULA ACOLLIDA IES LA SERRETA قسم الإستقبال 受欢迎的教室 ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ КЛАСС, WITAMY ,

Kaos en la Red - Països Catalans

Nationalia - Últimes notícies

Vent d Cabylia

Vilaweb - Notícies