Ni en Educació ni en Sanitat!

Ni en Educació ni en Sanitat!

dijous, 25 de setembre del 2008

Més parelles lingüístiques per aturar la davallada de l’ús del valencià

De Món Divers

Escola Valenciana presenta la campanya «Parla’m en valencià» tot recordant que l’idioma és poc usat a la capital

Darrera actualització: 25 de setembre de 2008

Escola Valenciana ha presentat aquest dijous «Parla’m en valencià», una campanya dirigida fonamentalment a ajuntar parelles lingüístiques perquè les persones que no tenen desimboltura en l’ús de l’idioma el puguin practicar amb valencianoparlants. Es tracta, segons el president de l’entitat, Diego Gómez, de no creuar-se de braços «davant les preocupants xifres d’ús del valencià» i de no renunciar a què l’idioma «puga ser llengua d’acollida per als nouvinguts».

Escola Valenciana, en aquest sentit, ha recordat algunes dades pel que fa a l’ús de la llengua al País Valencià. Per exemple, que només el 9,7% de capitalins deien, el 2006, que parlaven habitualment el valencià. O bé que, a Elx, el 42% de la gent no sap parlar la llengua, el mateix que el 58% dels alacantins.

Per mirar de contrarestar l’escàs ús del català en ciutats com aquestes i d’altres, Escola Valenciana vol donar a conèixer la campanya «Parla’m en valencià». Es tracta que la «societat valenciana sàpiga que posem a la seua disposició una eina útil», ha explicat Gómez. L’entitat ha informat que, des de 2005, s’han creat 2.500 parelles lingüístiques, i que el programa funciona a 50 poblacions.

La campanya de difusió inclou anuncis als mitjans de comunicació, publicitats als trens de rodalia de Renfe, fulls informatius en vuit idiomes i un punt d’informació a l’Estació del Nord.

Vegeu també:

+ Pàgina 26: Escola Valenciana presenta la primera campanya publicitària per promocionar el voluntariat
+ Lloc web del Voluntariat pel Valencià

Àudios de Catalunya Ràdio

Canal de Vilaweb

3cat24.cat - Portada

amics de joan valls

Àngel Canet Català

Anotacions rizomàtiques

Articles de l'Avui

AULA ACOLLIDA IES LA SERRETA قسم الإستقبال 受欢迎的教室 ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ КЛАСС, WITAMY ,

Kaos en la Red - Països Catalans

Nationalia - Últimes notícies

Vent d Cabylia

Vilaweb - Notícies